Silent disco voor ouderen

Silent disco voor ouderen en mensen met dementie is een verrijking voor hun leven en kan magische momenten voor hen terugbrengen.

ouderen met dementie

Silent disco voor dementie en ouderen

Bij Silent Disco Viking brengen we een unieke muzikale ervaring rechtstreeks naar ouderen en mensen met dementie door middel van silent disco koptelefoons. Silent disco, bekend om zijn draadloze hoofdtelefoons en persoonlijke playlists, biedt meer dan alleen entertainment; het is een venster naar herinneringen, emoties en sociale interactie. Iedereen heeft zijn eigen silent ervaring met eigen muziek, favoriete muziek.

Wat is silent disco?

Silent disco is een evenement waarbij deelnemers naar muziek luisteren via silent disco koptelefoons. Deze innovatieve aanpak zorgt voor een persoonlijke en intieme muziekbeleving. Het bijzondere van senioren silent disco is dat het mensen in hun eigen muzikale wereld plaatst, terwijl ze toch samen zijn met anderen.

Koptelefoons en zenders

Het enige dat je nodig hebt zijn een aantal koptelefoons en een aantal zenders. Elke koptelefoon wordt ingesteld op een kanaal. Elke zender staat voor een kanaal. Elke zender wordt aangesloten op een geluidsbron, bijvoorbeeld een dj, een laptop of een telefoon met een playlist.

Elke zender staat voor een kanaal

Je kunt maximaal drie kanalen ontvangen met een koptelefoon. Vind je de muziek op het ene kanaal niet leuk, dan kun je makkelijk switchen naar een ander kanaal om te dansen op jouw favoriete muziek.

Favoriete muziek

Of je nu een dj gebruikt voor het feestje, of zelfs meerdere dj’s laat draaien, het gaat uiteindelijk om de herkenbare muziek die je moet afspelen door de hoofdtelefoons voor de ouderen om ze te laten bewegen.

Silent disco ouderen

Voor ouderen biedt een senioren silent disco set een veilige en vreugdevolle manier om te genieten van muziek. Het is niet alleen een middel voor ontspanning, maar ook een manier om herinneringen op te halen en nieuwe te creëren. Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat de playlists afgestemd zijn op de voorkeuren en behoeften van onze oudere luisteraars.

Silent disco dementie

Het effect van deze activiteit met muziek op mensen met dementie is opmerkelijk. Onderzoek toont aan dat muziektherapie kan helpen bij het verminderen van dementiegerelateerde symptomen zoals agitatie en apathie. Silent disco biedt een unieke vorm van muziektherapie, waardoor mensen met dementie op een persoonlijke en betekenisvolle manier toegang hebben tot muziek.

Case studies en getuigenissen

Bij Silent Disco Viking hebben we talloze hartverwarmende voorbeelden gezien in het buitenland. Het zorgt voor beweging, geluksmomentjes, feest zonder geluidsoverlast, dansen in de eetzaal, blije familieleden, geen omgevingsgeluiden, kortom een groot succes.

In samenwerkingen met zorginstellingen kun je zien hoe bewoners die normaal gesproken niet communicatief zijn, oplichten en reageren op de muziek. Deze momenten van vreugde, geluksmomentjes en verbinding willen wij ook bij jouw zorginstelling waar maken.

Hier vind je nog een artikel die dieper in gaat in dit concept:

“Silent Discos For People With Dementia Brings Sweet Results” van StoriiCare

Het artikel “Silent Discos For People With Dementia Brings Sweet Results” van StoriiCare gaat over de positieve impact van senioren silent disco in de zorg voor mensen met dementie. Mark Sweeting, een fitnessinstructeur, begon met het organiseren van senioren silent disco’s in verzorgingstehuizen, wat geweldige resultaten opleverde.

Deze evenementen, waarbij deelnemers muziek beluisteren via draadloze koptelefoons, hebben een positief effect op het welzijn van mensen met dementie, waaronder het oproepen van herinneringen en het verhogen van betrokkenheid. Sweeting benadrukt de unieke ervaringen en de vreugde die de silent disco’s brengen voor zowel bewoners als personeel.

Voor het volledige artikel, bezoek StoriiCare.

“Silent Discos Are a New Form of Music Therapy for People with Dementia” van ehospice

Het artikel “Silent Discos Are a New Form of Music Therapy for People with Dementia” op ehospice beschrijft hoe Silent Music Memories, een bedrijf van twee zussen, silent disco’s organiseert in verzorgingstehuizen. Deze evenementen, waarbij bewoners bekende liedjes uit het verleden horen via hoofdtelefoons, hebben een positieve impact op mensen met dementie.

Deelnemers die normaal niet praten, zingen mee en dansen, waardoor er een connectie ontstaat. Het artikel benadrukt de kracht van muziek in het activeren van verschillende hersengebieden en hoe dit bijdraagt aan het welzijn van mensen met dementie.

Voor het volledige artikel, bezoek ehospice.

Silent disco set voor dementerende ouderen

Wij kunnen een set voor jouw situatie samenstellen. Werk je in een zorginstelling of een verzorgingstehuis, bent u ondernemer of een van de verzorgers? Wij denken graag met je mee bij het organiseren.

Wil jij met ons deze silent disco ervaring waar maken voor ouderen en dementiepatiënten?

Silent disco huren is meer dan alleen een muzikale activiteit; het is een brug naar het verleden en een middel voor emotionele expressie voor ouderen en mensen met dementie. Bij Silent Disco Viking zijn we er trots op deze ervaring te kunnen bieden. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe we uw dierbaren of bewoners van uw zorginstelling kunnen verrijken met de magie van silent disco.

 

ouderen met dementie

Impressie foto's van silent disco met senioren

Auteur

Laatste blogposts

WhatsApp openen
Hulp nodig?
Scan de code
Hi!
Kunnen we je helpen?
Stel een vraag via Whatsapp, we reageren meestal binnen 30 minuten!